Historie

95 jaar ervaring in het vak!

ten have lichtreclame_1937

Het familiebedrijf Gebroeders Ten Have is in het jaar 1923 opgericht door de broers Jan ten Have en Wieger ten Have. Ze zijn hun bedrijf begonnen aan het Schuitendiep op een zolderkamertje. Destijds waren alle reclames die geproduceerd werden gemaakt van glas. Dat glas werd getamponneerd in de gewenste kleur(en) en daarna werd het ingebrand, door middel van een “peertje” werd de glasplaat dan verlicht. Pas in de jaren 50 kwam ook het kunststof in productie.Rond 1945 kochten ze hun eerste pand aan de Peperstraat en de eerste montagewagen.

 

Bekende klanten in die tijd waren:

missblanche-matthijssen ten have pelican-matthijssen ten have heineken-matthijssen ten have skol-matthijssen ten have
Miss Blanche Pelican Heineken Skol

 

Rond 1960 was het bedrijf zo gegroeid dat ze een nieuw pand lieten bouwen aan de Peizerweg en in de jaren 70 kwam Hein ten Have, de zoon van Wieger ten Have, in de zaak. Hij werd ook de nieuwe directeur toen de beide broers er enkele jaren later mee stopten.

Sinds 1963 is John Matthijssen al werkzaam in de lichtreclame en vanaf 1985 bij Ten Have. Begin 2001 is John samen met zijn vrouw Lammie gestart met zijn eigen bedrijf in Noordhorn; John Matthijssen Lichtreclame. In 2003 is zijn zoon Ralph bij de zaak komen werken en in 2004 zijn dochter Georgette waarna ze uit het pand groeiden en verhuist zijn naar het Kweldergras in Groningen. In 2009 is Matthijssen/Ten have Lichtreclame verhuisd naar het huidige pand aan de Kieler Bocht in Groningen.

In 2014 heeft John het bedrijf aan zijn kinderen overgedragen. Vandaag de dag is Matthijssen/Ten Have lichtreclame net als van oudsher een familiebedrijf waar John, Lammie, Ralph en Georgette allen nog dagelijks werkzaam zijn tezamen met een team van vakmensen.
We zijn er trots op dat we met de overname het bedrijf Ten Have Lichtreclame in ere hebben kunnen herstellen en dat wij onze krachten hebben kunnen bundelen. Met onze gezamenlijke vakkennis streven wij ernaar de hoge kwaliteit producten en service voort te zetten.

Bel ons gerust!
050 577 00 15
Offerte / informatie
aanvragen