Matthijssen – Ten Have Lichtreclame ademt reclame

01-12-2014

02-Matthijssen

Transparant en direct

Roerige tijden bij Matthijssen – Ten Have Lichtreclame in Groningen. Het bedrijf nam twee jaar geleden concurrent Gebr. Ten Have Lichtreclame over en wordt sinds dit jaar gerund door de jongere generatie Matthijssen. Tijd voor een gesprek. Aan de gevel hangt een van de oudste neonlichtreclames van Groningen. Een man die zijn hoed afneemt; ooit het uithangbord van Koster mannenmode.

“Deze reclame is een uiting van respect, dat past bij ons bedrijf”, vertelt Ralph Matthijssen. Hij staat samen met zijn zus Georgette sinds begin dit jaar aan het roer van het familiebedrijf  Matthijssen – Ten Have Lichtreclame. Hun vader en oprichter van het bedrijf, John Matthijssen, draait op de achtergrond nog volop mee. Georgette: “Met zijn 45 jaar ervaring in het lichtreclamevak is hij één brok kennis. Hij weet van dehoed en de rand, nog iedere dag leren we van hem.”

Virus

John Matthijssen rolde 45 jaar geleden als etaleur in het lichtreclamevak en werd meteen gegrepen door het creatieve en ambachtelijke van het werk. Hij werkte jaren bij de Gebr. Ten Have, dat in 1923 is opgericht en jaren een van de landelijke topbedrijven op het gebied van lichtreclame was. Toen dat bedrijf werd overgenomen, besloot Matthijssen, in 2001 samen met zijn vrouw, voor zichzelf te beginnen. Zonder grote plannen, maar vanaf dag één ging het lopen. Ralph: “Zo goed zelfs, dat hij zelf niet meer aan het leuke van het vak toekwam, het verkopen.” Daarom vroeg hij in 2004 zijn dochter, toen werkzaam in de uitzendbranche, om het bedrijf te komen versterken. Een half jaar later kwam daar ook zoon Ralph, eveneens in de lichtreclame opgeleid bij Ten Have, bij. Beiden waren al sinds hun jeugd besmet met de liefde voor het lichtreclamevak. Georgette: “Het was verweven in onze kinderjaren, dat laat je nooit meer los. Het is een leuk virus.” Ralph vult lachend aan: “Als jonge jongen keek ik niet alleen naar mooie vrouwen, maar ook naar mooie lichtreclames.” Het is dan ook een familiebedrijf pur sang. Georgette: “We delen dezelfde passie voor het vak, dat verenigt ons. Maar daarnaast zijn we heel verschillend. We vullen elkaar goed aan.” Zo hebben John, Ralph en Georgette allemaal hun eigen projecten. “Onze kracht ligt in de persoonlijke begeleiding van a tot z en onze werkwijze is transparant, helder en direct. De lijntjes zijn hier heel kort”, vertelt Georgette.

Overname

In 2012 heeft Matthijssen het bedrijf Ten Have Lichtreclame, dat failliet ging, overgenomen. Georgette: “John gaf aan; de grond van de buurman is maar één keer te koop. Dat konden we niet laten lopen”. Wij hebben bewust de naam behouden. We hebben letterlijk hun lichtreclame van de gevel gehaald en bij ons op het pand geplaatst. Ook onze geschiedenis ligt bij dat bedrijf. Op deze manier kunnen we Ten Have weer de eer geven die het verdient.” ‘John Matthijssen – Ten Have Lichtreclame’, staat er nu op de gevel. Twee namen met faam, zeker in het noorden van het land. Het bedrijf zwom de laatste jaren tegen de stroom in en is, ondanks de crisis in de markt, gegroeid. “Bij ons is het vooral “crisis” om alles klaar te krijgen”, stelt Ralph. Een team vakmensen werkt hier aan reclame-uitingen, met name voor de drie noordelijke provincies. Lichtreclame is de corebusiness en zorgt voor ongeveer 80 procent van het werk. Maar ook onverlichte uitingen behoren tot het leveringspakket, zoals autobeletteringen, onverlichte gevelreclame en zuilen. Georgette: “We verzorgen het hele pakket, maar lichtreclame blijft onze basis, ons hart. Daarin hebben we onze sporen verdiend.

” Ralph vult aan: “Veel bedrijven zijn hongerig en pakken alles op om maar werk te hebben. Maar als je alles doet, word je onzichtbaar en ga je in de massa op. Dat willen wij niet. “Schoenmaker blijf bij je leest” en doe waar je het beste in bent, dat is ons motto”. Het meeste werk wordt in of vanuit de eigen fabriek gedaan, van het ontwerp tot vervaardiging van de constructies, de (voor)montages en het onderhoud.

03_Matthijssen

Verbreding

Al voordat de markt in het mkb een paar jaar geleden begon af te nemen, richtte Matthijssen zich op andere branches. Een keuze die hen geen windeieren heeft gelegd. “o.a. scholen, zorgcentra, ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen, woningbouwverenigingen, provincies en gemeenten” daar is nog volop werk. In de retail kijken ze te vaak alleen naar de prijs en gaat het er niet meer om wat er geleverd wordt. Daar doen we niet aan mee” Kwaliteit en duurzaamheid staan bij ons voorop vertelt Ralph. Bekende projecten van het bedrijf zijn o.a. de Hooghoudt-reclame op de Grote Markt in Groningen, de draaiende radarpost op het UMCG, de ledteksten op het hoofdkantoor van Univé in Zwolle en van Unigarant / ANWB in Hoogeveen en de gevelbelettering en zuilen van het Noorderpoort in de provincie Groningen.

Kritisch

De ontwikkelingen op het gebied van leds zijn door Matthijssen bewust een tijd vanaf de zijlijn gevolgd. Maar hoewel het hart van de familie duidelijk bij neon ligt, wordt inmiddels zeker 80 procent van de lichtreclames van hun hand voorzien van leds. Ralph: “We hebben leds lang afgehouden en er veel mee getest. De eerste ervaringen vielen tegen. Maar de ontwikkelingen zijn doorgegaan en inmiddels kunnen we zeer goede leds leveren en daarbij langdurige garantie bieden. Het heeft echter wel een lange aanloopperiode gehad voordat we zeker wisten dat we iets goeds konden leveren.” Georgette: “Wij willen met trots naar onze eigen projecten kunnen kijken. Led kan er op papier goed uitzien, maar in de praktijk is de uitstraling tussen de verschillende soorten leds zeer ongelijk. Je moet de juiste producten hebben én er goed mee omgaan. Klanten vragen om leds en dat leveren we ook. De klant is koning. Maar we houden daarnaast neon in ere; die uitstraling, daar kan niets tegenop.”

Bel ons gerust!
050 577 00 15
Offerte / informatie
aanvragen

<a href=”http://www.matthijssentenhave.nl/wp-content/uploads/2014/12/02-Matthijssen.jpg” data-mce-href=”http://www.matthijssentenhave.nl/wp-content/uploads/2014/12/02-Matthijssen.jpg”><img class=”alignnone size-full wp-image-842″ src=”http://www.matthijssentenhave.nl/wp-content/uploads/2014/12/02-Matthijssen.jpg” alt=”02-Matthijssen” width=”620″ height=”465″ data-mce-src=”http://www.matthijssentenhave.nl/wp-content/uploads/2014/12/02-Matthijssen.jpg” /></a><span class=”s1″>Transparant </span>en direct<strong><span class=”s1″>Roerige </span>tijden bij Matthijssen – Ten Have Lichtreclame in Groningen. Het bedrijf nam twee jaar geleden concurrent Gebr. Ten Have Lichtreclame over en wordt sinds dit jaar gerund door de jongere generatie Matthijssen. Tijd voor een gesprek. </strong><strong><span class=”s1″>Aan de </span>gevel hangt een van de oudste neonlichtreclames van Groningen. Een man die zijn hoed afneemt; ooit het uithangbord van Koster mannenmode “.</strong><span class=”s1″>Deze </span>reclame is een uiting van respect, dat past bij ons bedrijf”, vertelt Ralph Matthijssen. Hij staat samen met zijn zus Georgette sinds begin dit jaar aan het roer van het familiebedrijf  Matthijssen – Ten Have Lichtreclame. Hun vader en oprichter van het bedrijf, John Matthijssen, draait op de achtergrond nog volop mee. Georgette: “Met zijn 45 jaar ervaring in het lichtreclamevak is hij één brok kennis. Hij weet van dehoed en de rand, nog iedere dag leren we van hem.”<span class=”s1″>Virus</span><span class=”s1″>John </span>Matthijssen rolde 45 jaar geleden als etaleur in het lichtreclamevak en werd meteen gegrepen door het creatieve en ambachtelijke van het werk. Hij werkte jaren bij de Gebr. Ten Have, dat in 1923 is opgericht en jaren een van de landelijke topbedrijven op het gebied van lichtreclame was. Toen dat bedrijf werd overgenomen, besloot Matthijssen, in 2001 samen met zijn vrouw, voor zichzelf te beginnen. Zonder grote plannen, maar vanaf dag één ging het lopen. Ralph: “Zo goed zelfs, dat hij zelf niet meer aan het leuke van het vak toekwam, het verkopen.” Daarom vroeg hij in 2004 zijn dochter, toen werkzaam in de uitzendbranche, om het bedrijf te komen versterken. Een half jaar later kwam daar ook zoon Ralph, eveneens in de lichtreclame opgeleid bij Ten Have, bij. Beiden waren al sinds hun jeugd besmet met de liefde voor het lichtreclamevak. Georgette: “Het was verweven in onze kinderjaren, dat laat je nooit meer los. Het is een leuk virus.” Ralph vult lachend aan: “Als jonge jongen keek ik niet alleen naar mooie vrouwen, maar ook naar mooie lichtreclames.” Het is dan ook een familiebedrijf pur sang. Georgette: “We delen dezelfde passie voor het vak, dat verenigt ons. Maar daarnaast zijn we heel verschillend. We vullen elkaar goed aan.” Zo hebben John, Ralph en Georgette allemaal hun eigen projecten. “Onze kracht ligt in de persoonlijke begeleiding van a tot z en onze werkwijze is transparant, helder en direct. De lijntjes zijn hier heel kort”, vertelt Georgette.<span class=”s1″>Overname</span><span class=”s1″>In 2012 heeft </span>Matthijssen het bedrijf Ten Have Lichtreclame, dat failliet ging, overgenomen. Georgette: “John gaf aan; de grond van de buurman is maar één keer te koop. Dat konden we niet laten lopen”. Wij hebben bewust de naam behouden. We hebben letterlijk hun lichtreclame van de gevel gehaald en bij ons op het pand geplaatst. Ook onze geschiedenis ligt bij dat bedrijf. Op deze manier kunnen we Ten Have weer de eer geven die het verdient.” <span class=”s1″>‘John Matthijssen </span>- Ten Have Lichtreclame’, staat er nu op de gevel. Twee namen met faam, zeker in het noorden van het land. Het bedrijf zwom de laatste jaren tegen de stroom in en is, ondanks de crisis in de markt, gegroeid. “Bij ons is het vooral “crisis” om alles klaar te krijgen”, stelt Ralph. Een team vakmensen werkt hier aan reclame-uitingen, met name voor de drie noordelijke provincies. Lichtreclame is de corebusiness en zorgt voor ongeveer 80 procent van het werk. Maar ook onverlichte uitingen behoren tot het leveringspakket, zoals autobeletteringen, onverlichte gevelreclame en zuilen. Georgette: “We verzorgen het hele pakket, maar lichtreclame blijft onze basis, ons hart. Daarin hebben we onze sporen verdiend.<span class=”s1″>” Ralph </span>vult aan: “Veel bedrijven zijn hongerig en pakken alles op om maar werk te hebben. Maar als je alles doet, word je onzichtbaar en ga je in de massa op. Dat willen wij niet. “Schoenmaker blijf bij je leest” en doe waar je het beste in bent, dat is ons motto”. Het meeste werk wordt in of vanuit de eigen fabriek gedaan, van het ontwerp tot vervaardiging van de constructies, de (voor)montages en het onderhoud.<a href=”http://www.matthijssentenhave.nl/wp-content/uploads/2014/12/03_Matthijssen.jpg” data-mce-href=”http://www.matthijssentenhave.nl/wp-content/uploads/2014/12/03_Matthijssen.jpg”><img class=”alignnone size-full wp-image-844″ src=”http://www.matthijssentenhave.nl/wp-content/uploads/2014/12/03_Matthijssen.jpg” alt=”03_Matthijssen” width=”620″ height=”465″ data-mce-src=”http://www.matthijssentenhave.nl/wp-content/uploads/2014/12/03_Matthijssen.jpg” /></a><span class=”s1″>Verbreding</span><span class=”s1″>Al </span>voordat de markt in het mkb een paar jaar geleden begon af te nemen, richtte Matthijssen zich op andere branches. Een keuze die hen geen windeieren heeft gelegd. “o.a. scholen, zorgcentra, ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen, woningbouwverenigingen, provincies en gemeenten” daar is nog volop werk. In de retail kijken ze te vaak alleen naar de prijs en gaat het er niet meer om wat er geleverd wordt. Daar doen we niet aan mee” Kwaliteit en duurzaamheid staan bij ons voorop vertelt Ralph. Bekende projecten van het bedrijf zijn o.a. de Hooghoudt-reclame op de Grote Markt in Groningen, de draaiende radarpost op het UMCG, de ledteksten op het hoofdkantoor van Univé in Zwolle en van Unigarant / ANWB in Hoogeveen en de gevelbelettering en zuilen van het Noorderpoort in de provincie Groningen.<span class=”s1″>Kritisch</span><span class=”s1″>De </span>ontwikkelingen op het gebied van leds zijn door Matthijssen bewust een tijd vanaf de zijlijn gevolgd. Maar hoewel het hart van de familie duidelijk bij neon ligt, wordt inmiddels zeker 80 procent van de lichtreclames van hun hand voorzien van leds. Ralph: “We hebben leds lang afgehouden en er veel mee getest. De eerste ervaringen vielen tegen. Maar de ontwikkelingen zijn doorgegaan en inmiddels kunnen we zeer goede leds leveren en daarbij langdurige garantie bieden. Het heeft echter wel een lange aanloopperiode gehad voordat we zeker wisten dat we iets goeds konden leveren.” Georgette: “Wij willen met trots naar onze eigen projecten kunnen kijken. Led kan er op papier goed uitzien, maar in de praktijk is de uitstraling tussen de verschillende soorten leds zeer ongelijk. Je moet de juiste producten hebben én er goed mee omgaan. Klanten vragen om leds en dat leveren we ook. De klant is koning. Maar we houden daarnaast neon in ere; die uitstraling, daar kan niets tegenop.”